Platinum murtohälytin

1Miksi en voi vaihtaa pääkäyttäjän tai asentajan koodia?

Kun haluat vaihtaa asentajan tai pääkäyttäjän koodin, tulee sinun kirjautua valikkoon kyseisen käyttäjän koodilla. Et voi siis kirjautua esim. asentajan koodilla valikkoon ja vaihtaa pääkäyttäjän koodia. Tehdasasetuksena koodit ovat: asentajan koodi: 1234 ja pääkäyttäjän koodi: 0808

Huom! Pääkäyttäjän ja asentajan koodi eivät voi olla sama.

2Mitä tarkoittaa ”silmukka 30, tampperihälytys”?

Hälyttimessä on kaksi kytkintä, jotka estävät sen ettei kukaan ulkopuolinen voi irrottaa laitetta seinästä tai avata laitetta. Nämä tampperiksi kutsutut kytkimet(metalliliuskat) sijaitsevat laitteen takakannessa sekä laitteen sisällä oikeassa alakulmassa, kun etukansi avataan. Jos jompikumpi näistä tamppereista avautuu eli joko laite otetaan pois seinästä tai etukansi avataan, aiheutuu tampperihälytys. On tärkeää asentaa laite tiukasti seinää vasten, jotta takatampperi ei jää auki. On myös hyvä varmistaa että laitteen kansi on laitettu kunnolla kiinni.

3Ruudulla näkyy hälytyslista. Miten saan sen pois?

Saat hälytyslistan pois näkyvistä painamalla ensin ”lukko auki” –näppäintä ja syöttämällä pääkäyttäjän/käyttäjän koodin + 0. Vahvista painamalla ”#”. Esimerkiksi tehdasasetuksilla kun koodi on 0808, näppäiltäisiin 08080#.

4Mikä on langaton hälytysjärjestelmä?

Ilmaisimet lähettävät hälytysviestit radiotaajuuksilla keskusyksikköön, joka soittaa ja lähettää hälytystekstiviestit eteenpäin GSM-verkossa. Näin ollen mitään kaapelointia ei tarvita.

5Voiko järjestelmän kytkeä päälle yöajaksi?

Kyllä voi. Se tapahtuu painamalla koti-näppäintä tai kauko-ohjaimen yötila painiketta, jolloin tehdasasetuksin vain ovi-ilmaisimet ovat hälytysvalmiudessa, liikeilmaisimet taas eivät ole hälytysvalmiudessa.

6Miten järjestelmää käytetään?

Platinum sarjan hälyttimissä käyttö kauko-ohjaimien lisäksi koodinäppäimistöllä, jolla laitteen asettelut tehdään. Voit nyös ladata ilmaisen Alarm4Home-nimisen sovelluksen GooglePlay tai AppStore kaupasta. Sillä voit etäkäyttää laitetta todella kätevästi. Voit myös etäohjata hälytintä tekstiviestein. Hälytin toimii suomen kielellä.

7Miten voin antaa lomamatkan ajaksi luotetulle "kukkienkastelijalle" järjestelmän käyttömahdollisuuden?

Annat ko. henkilölle normaalin avaimen lisäksi yhden kaukosäätimen, tai väliaikaisen koodin, joka on voimassa 24 h., tai uuden käyttäjäkoodin. Voit myös itse tarvittaessa itse ottaa omalla puhelimella valvontatilan pois ja asettaa sen myöhemmin päälle.

8Ruudussa lukee ”Järjestelmävirhe”. Mistä tiedän, mistä tämä johtuu?

Painamalla näppäintä 9 näet, mistä järjestelmävirhe johtuu.

Platinum kamerat

1Miksi kamera ei näy asennusvaiheessa ”Camera Setup” –ohjelmassa, vaikka se on kytketty Ethernet –kaapelilla reitittimeen?

Kytke kameralta tuleva Ethernet -kaapeli reitittimen porttiin nro 1 ja käynnistä ”Camera Setup” –ohjelma uudelleen. Jos kamera ei tule heti näkyviin, paina hetken kuluttua ”Refresh” –painiketta.

2Miten saan kameran tallentamaan kuvaa tai videota muistikortille, kun joku liikkuu kameran edessä?

Mene kohtaan ”Setting” à ”Task” à ”Task management” ja rastita siitä kohta 7, jos haluat kameran tallentavan kuvaa muistikortille. Jos taas haluat tallentaa videota, rastita kohta 9. Paina lopuksi ”Apply”.

3Miten voin katsoa kuvia ja videoita, jotka on tallennettu muistikortille?

Mene kohtaan ”Setting” à ”Storage” à ”Browse storage”. Kaikki muistikortilla olevat tiedostot löydät kohdasta 1. Jos haluat katsoa vain kuvia, jotka kamera on tallentanut liikettä havaitessaan, valitse kohta 2. Jos taas haluat katsoa vain videoita, löydät ne kohdasta 4.

4Miten saan kameran lähettämään kuvia sähköpostiin, kun se havaitsee liikettä?

Mene kohtaan ”Setting” à ”Task” à ”Task management” ja rastita siitä kohta 1 ja paina ”Apply”.

Paina otsikkoa ”Email alarm sending” ja tee seuraavat asetukset:

SMTP server name: Laita oman sähköpostin palveluntarjoajan lähtevän postin palvelimen nimi. Löydät tämän googlesta laittamalla esim. ”hotmail smtp server name”(jos sähköposti on hotmailissa).

SMTP server port: Tämä portti ilmoitetaan samassa yhteydessä edellisen kohdan kanssa, joten löydät sen samalta sivulta kuin lähtevän postin palvelimen nimen.

Secure SSL connection: Valitse ”Yes”.

Authentication: Valitse “Yes”.

User name: Kirjoita sähköpostiosoitteesi.

Password: Kirjoita sähköpostiosoitteesi salasana.

Re-type password: Kirjoita sähköpostiosoitteesi salasana uudelleen.

Sender mail address: Kirjoita sähköpostiosoitteesi.

Receiver mail address: Kirjoita sähköpostiosoite, johon haluat lähettää kuvat. (Tämä voi olla myös sama osoite, joka oli edellisissä kohdissa.)

Paina lopuksi ”Apply”.

5Miten pystyn katsomaan live-kuvaa etänä?

Helpoin keino on asentaa puhelimeen Anyscene –sovellus (Android ja iPhone), jolla pääset katsomaan live-kuvaa milloin vain.

Jos kuitenkin haluat katsoa kuvaa Internet-selainta käyttäen, täytyy tietää kameran ulkoinen osoite. Saat tämän selville seuraavasti: Mene kohtaan ”Setting” à ”System”. Otsikon ”UPNP port forwarding” alla on kohta ”Internet URL” (jos tätä kohtaa ei ole, niin paina ”System” uudelleen). Tuolla rivillä näkyvä osoite on se, jolla saat kameraan yhteyden Internet-selaimen kautta. Jos yhteyden muodostaminen ei kuitenkaan onnistu, on syynä useimmiten reitittimen palomuuri, jolloin siitä pitää avata tuo kyseinen portti, jolla kamera on (Näet portin ”Internet URL” –kohdan yläpuolella). Katso ohjeet reittimen portin avaamiseksi reittimen valmistajan sivuilta.

Etäkatselu käyttäen Camera Live tai Multi-Live –ohjelmaa

Avaa Camera Live –ohjelma. Lisätäksesi kameran paina ”Add Video”. Syötä kamerasi tiedot: UID-koodi, salasana ja haluamasi nimi kameralle. Paina lopuksi ”OK”. Kamera ilmestyy etusivulle listalle ja painamalla ”play” –painiketta pääset katsomaan livekuvaa kamerasta etänä.

Jos haluat useiden kameroiden kuvaa samanaikaisesti ruudulle, avaa Multi-Live –ohjelma. Voit lisätä kameroita kohdassa ”Option” à ”Camera Manager”. Jos olet samassa verkossa kameran kanssa, voit helposti lisätä kameran seuraavasti: Paina ”Search”. Alas tulee lista kameroista, jotka ovat samassa verkossa. Valitse haluamasi kamera ja paina ”Transfer info”. Voit muuttaa tässä vaiheessa kameran nimen haluamaksesi kohdassa ”Camera name”. Syötä kameran käyttäjätunnus kohtaan ”User name” ja salasana kohtiin ”Password” ja ”Confirm password”. Tämän jälkeen paina ”Add”. Paina lopuksi ”Ok”.

Jos tietokone, jolle haluat asentaa kameran näkymään, ei ole samassa verkossa kuin kamera, tulee sinun lisätä kaikki tiedot manuaalisesti. IP-osoitteen löydät kameran asetuksista kohdasta ”Setting”à”System”: ”IP address”. Portti on 80.

Kun olet lisännyt haluamasi kamerat ohjelmaan, paina kameroiden ruudun päällä hiiren oikeaa näppäintä ja valitse ”Connect”. Tämän jälkeen näet kaikkien kameroiden kuvat päävalikossa samanaikaisesti. Jos haluat jonkun kameran kuvan koko ruudun kokoiseksi, tuplaklikkaa kuvaa. Pääset tästä tilasta myös takaisin päävalikkoon katsomaan kaikkien kameroiden kuvaa tuplaklikkauksella.

6Kuinka säädetään liiketunnistuksen herkkyyttä?

Herkkyys säädetään kohdassa ”Setting”à ”Task”à ”Motion detection”.

Sensitivy: kuinka herkkä liikeilmaisin on.

Threshold: kynnys, jonka jälkeen kamera kuvaa liikkeestä

Kummankaan säädön ei ole hyvä olla ihan äärilaidoissa.

Jos haluaa että kamera on mahdollisimman epäherkkä, eli ei ota kovin pienestä, kannattaa Sensitivy olla lähes vasemmassa reunassa ja Threshold lähes oikeassa reunassa.

Jos haluat, että kamera reagoi koko kuvan alueella tapahtuvaan liikkeeseen, rastita ”Window 1”. Jos taas haluat kameran reagoivan vain tietyllä alueella kuvassa tapahtuvaan liikkeeseen, valitse ”Window 2” –”Window 4” –ikkunoista sopiva/sopivat ja säädä sen herkkyyttä tarvittaessa.

Paina lopuksi ”Apply”.

Ohjeet riistakameran EH-MMS-OC1 käyttöönottoon

Laita paikoilleen paristot (sekä itse kameraan 4kpl että kameran telineeseen 4kpl). Kameran telineeseen tulevat paristot saat paikoilleen kun avaat ensin keskimmäisestä klipsistä kannen, jonka jälkeen saat GPRS-moduulin irti reunimmaisista klipseistä.

Laita myös SIM-kortti paikoilleen GPRS-moduuliin. (SIM-kortista täytyy olla pin-koodikysely otettu pois päältä. Voit tehdä tämän oman puhelimesi asetuksissa tai pyytää liittymän myyjää tekemään sen).

Aseta muistikortti ja antenni paikoilleen.

Jos haluat lähettää kuvia puhelimeen tai sähköpostiin, varmista että oikeanpuoleinen kytkin on yläasennossa. Laita tämän jälkeen vasemmanpuoleinen virtakytkin ”ON” –asentoon ja paina ”OK”. Kun ruudussa lukee ”GPRS-asetukset”, yhdistä heti kamera sen telineeseen. Aluksi punainen led palaa jatkuvasti, mutta kun led alkaa vilkkua nopeasti, on yhteys muodostettu. (On suositeltavaa tehdä tämä ulkona paikassa, jossa valvontaa on tarkoitus suorittaa) Jos led ei jostain syystä ala vilkkumaan, sammuta kamera ja toista tämä kohta.

Mene valikkoon painamalla menu (”M”-näppäin). Tee haluamasi asetukset. Suositeltavat toimenpiteet ovat vähintään seuraavat:

  • Aseta aika/päivä.
  • Valitse ”maa”: ”suomi”: operaattori, jonka liittymä sinulla on kamerassa.

Kuvien lähetys puhelimeen: Jos haluat kuvat vain puhelimeesi, riittää kun menet seuraavaksi kohtaan ”lähetä”, ja lisäät numerot, joihin haluat kuvat lähetettävän. Kuvat lähetetään puhelimeen multimediaviesteinä.

Kuvien lähetys sähköpostiin: Jos haluat kuvat myös sähköpostiin, voit lähettää ne joko multimediaviestinä tai GPRS-yhteyttä käyttäen.

Jos haluat lähettää ne multimediaviestinä, tyhjennä GPRS-asetukset.

Jos taas haluat lähettää kuvat GPRS-yhteydellä, tulee GPRS- ja SMTP-asetukset olla asetettuna. (Jos sekä MMS-asetukset että GPRS/SMTP-asetukset on aseteltu, kuvat lähetetään sähköpostiin aina GPRS-yhteydellä, jos liittymäsi sen mahdollistaa.)

Asettaaksesi lähettävän sähköpostiosoitteen mene kohtaan ”SMTP Asetukset”. Syötä sähköpostipalvelimesi SMTP-osoite sekä portti (löydät nämä esim. Googlea käyttämällä. Esim. Hotmaililla nämä ovat seuraavat: SMTP-osoite: smtp.live.com ja portti: 587).

Sähköpostitiliksi laita oma sähköpostiosoitteesi sekä salasanaksi kyseisen sähköpostin salasana. Tämä on sähköpostiosoite, josta kuvat lähetetään. Tämä voi olla sama osoite, johon kuvat lähetetään.

Mene päävalikossa kohtaan ”Lähetä”. Aseta sähköpostiosoite, johon kuvat lähetetään.

Kun olet tehnyt asetukset, voit tehdä testilähetyksen painamalla ”OK”-näppäintä ja kun ruudussa lukee ”start”, yhdistä kamera ja sen teline toisiinsa. Kun olet saanut kuvan puhelimeesi ja/tai sähköpostiisi, voit ottaa kameran telineestä.

Aseta kamera automaattiseen valvontatilaan painamalla ”OK”-näppäintä muutaman sekunnin ajan kunnes näyttö sammuu. Laita kamera telineeseen ja valvonta voi alkaa! Valmistuserässä 3/2015 ja siitä eteenpäin kamerassa ei ole erillistä gprs-moduulia vaan sim-kortin paikka on kamerassa näytön yläpuolella oikeassa reunassa. Sim-kortti painetaan pohjaan asti kuvan mukaisesti, kunnes kortti napsahtaa paikoilleen(saadaksesi painettua kortin tarpeeksi syvälle voit käyttää ruuvimeisseliä tms. apunasi). Kortin saa pois painamalla korttia pohjaan päin, jolloin se napsahtaa ylös.

Muut

Savuilmaisin

Onko savuilmaisin päällä, vaikka järjestelmä ei ole murtohälytysvalmiudessa ja lähettääkö se mahdollisesta hälytyksestä hälytysviestin?

Kyllä.

Signaalin kantomatka

Riittäkö liikeilmaisimen lähettimen kantomatka välittömässä läheisyydessä olevaan autotalliin tai varastoon?

Kyllä, jopa useiden kymmenien metrien päässä olevista rakennuksista. Usein siirtämällä ilmaisimen tai keskuslaitteen sijoituspaikkaa, saadaan signaali kantamaan paremmin. Mikäli rakennukset vielä kauempana tai välissä on useita rakenteellisia vastuksia, kuten seiniä tai ovia, voidaan käyttää tarvittaessa signaalintoistajaa, jonka kantomatka on n. 100m.

Sireeni / hälytys

Jääkö sireeni soimaan loputtomasti, jos tapahtuu virheellinen hälytys?

Ei jää soimaan. Sireenin soittoaika on aseteltavissa, tehdasasetus on yksi minuutti, joka usein riittävä. Sireenin saa myös pois päältä hälytyspuhelun tullessa puhelimella.